UITNODIGING BUURTBIJEENKOMST MMN

Hoe maken we samen Middenmeer Noord meer klimaatbestendig?

Donderdagavond 3 OKTOBER bij de WSV
Georganiseerd door De Regenwacht i.s.m. de WSV

Donderdag 3 oktober van 20.00 – 22.00 (inloop  vanaf 19.30)
De Watergraafsmeerse Schoolvereniging (WSV)
Mr, Meester P.N. Arntzeniusweg 90


Loopt jouw tuin ook steeds vaker onder water of kun je er in de zomer niet zitten omdat het er veel te heet wordt? Of wil je een bijdrage leveren aan een groenere, meer leefbare en klimaatbestendige omgeving?

Kom op 3 oktober om met De Regenwacht en experts van o.a. het Stadsdeel Oost, Waternet, Amsterdam Rainproof en Buro Regen&Water in gesprek te gaan en te leren over specifieke maatregelen die voor jouw tuin, plein, dakterras of balkon van belang kunnen zijn.

Bovendien maak je kans op 1 van de 10 persoonlijke tuinadviezen t.w.v. €50.00 aangeboden door Buro Regen&Water


De Regenwacht leert bewoners wat zij zelf kunnen doen om overlast als gevolg van klimaatverandering te verminderen. Of het nu gaat om wateroverlast als gevolg van hevige regenbuien of om droogte en hittestress door de zomers waar het ene hitterecord na het andere sneuvelt.

Deze avond is onderdeel van het project Regenwachtstation Middenmeer Noord dat in het voorjaar is gestart met het inrichten van een ontmoetingsplek – het Regenwachtstation  – op het plein met de fontein voor Bar Restaurant 1900 om in contact te komen met buurtbewoners en -ondernemers.
Binnenkort zal het regenwachtstation verhuizen naar de WSV en start er een educatief programma op de WSV waar we met de kinderen klimaatbestendige tuinen gaan ontwerpen.
Het project wordt afgesloten met ‘De Tuin Opknapdag MMN’. Tijdens deze dag zullen er in 10 private tuinen klimaatbestendige maatregelen worden uitgevoerd – dat kan ook jouw tuin zijn!

19.30 Inloop

20.00 – Welkom door De Regenwacht, gevolgd door een tweetal korte presentaties door Buro Regen&Water over de regenbestendige tuin en hittestress en Waternet over de waterhuishouding in Middenmeer Noord.

20.30 – Q&A – vraag alles wat je altijd al hebt willen weten over jouw klimaatbestendige tuin.

20.45 – Start Klimaattafels Middenmeer Noord – je kunt bij deze verschillende tafels aanschuiven voor het verkrijgen van informatie, advies of tips voor jouw tuin of dakterras.

22.00 – Eind buurtbijeenkomst

Laat ons weten dat je komt via aanmelden@regenwacht.nl.

Ook wanneer je er niet bij kunt zijn, maar denkt dat jouw tuin een klimaatbestendige upgrade kan gebruiken of op de hoogte wil blijven horen we dat graag.
Wil je wel, maar weet je nog niet of je kan, noteer dan in ieder geval de datum in je agenda.

We hopen je donderdag 3 oktober te mogen begroeten in de WSV.

Met vriendelijke groet,
Ivo Tanis & Lex de Jong
Regenwachters van Regenwachtstation Middenmeer Noord


2 thoughts on “UITNODIGING BUURTBIJEENKOMST MMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *