DE REGENWACHT WORDT VOLWASSEN

Ruim twee jaar geleden stapten Ivo Tanis van Buro Regen & Water, Luca van der Putten van Plan Bruist en Lex de Jong van Urbanboost het kantoor van Amsterdam Rainproof binnen.
Het oorspronkelijke idee van deze drie Amsterdam Rainproof partners was het Rapid Rain Intervention Team – waarmee zij de Amsterdammers middels interventies eerste hulp bij regenoverlast wilden verlenen.
Dit idee werd vertaald in een onderzoeksgroep onder Amsterdam Rainproof om te onderzoeken hoe de Amsterdammers meer bewust kunt maken van welke maatregelen ze zelf kunnen nemen om regenoverlast en – schade als gevolg van hevige regenbuien te verminderen.

De Regenwacht was geboren.

Nu twee jaar later heeft De Regenwacht veel interventies uitgevoerd en onderzocht welke daarvan wel en welke minder goed werken. Op basis daarvan heeft De Regenwacht zich voldoende ontwikkeld om een volgende stap te kunnen zetten.
Daarnaast merken we ook dat we buiten de grenzen van Amsterdam worden opgemerkt en er interesse is in het concept van De Regenwacht – wij willen daar graag gehoor aangeven en lokale ‘regenwachten’ op te zetten.

Voor De Regenwacht redenen om in 2019 een door te groeien van een onderzoeksgroep naar een eigen entiteit met een lokale Regenwacht in andere steden van Nederland.

Voor een aantal steden in Nederland zijn er al plannen voor een lokale Regenwacht, maar deze zijn nog niet concreet genoeg om nu al mee naar buiten te komen. We hopen hier binnenkort meer over te kunnen melden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *