REGENWACHTSTATION MIDDENMEER VAN START

Vanaf 1 maart is in Middenmeer Noord het Regenwachtstation Middenmeer van start gegaan – een initiatief van de Regenwacht.  De Regenwacht heeft tot doel bewoners en ondernemers meer bewust te maken van wat zij zelf kunnen doen om de overlast en schade als gevolg van hoosbuien  te verminderen. Wij gaan de bewoners en ondernemers helpen bij het vinden van oplossingen op eigen terrein, zoals in hun tuin op het dak of de openbare ruimte.


Wat is er aan de hand?

Hoosbuien zorgen voor wateroverlast. Door de toenemende bebouwing en bestrating kan al dat regenwater niet weg. De Amsterdamse riolen zijn niet geschikt voor de afvoer van extreem grote hoeveelheden regen. Het regenwater blijft op straat staan en stroomt vervolgens naar het laagste punt van de buurt, bijvoorbeeld uw tuin.


Amsterdam Rainproof

Een van de redenen om een Regenwachtstation te starten in Middenmeer Noord is omdat de gemeente tot doel heeft om een regenbestendige stad te worden in 2050. Dit doet zij via de publiek-private aanpak van Amsterdam Rainproof. De komende tijd staan renovatie- en onderhoudswerkzaamheden van wegen en riolering op de planning in Middenmeer-Noord.  Het stadsdeel neemt hierbij het rainproof inrichten van de openbare ruimte mee. Maar dat is niet voldoende om een regenbestendige stad te worden. Ook op privaat terrein moeten we de druppels opvangen daar waar ze vallen. 

Daniel Goedbloed – programmamanager van Amsterdam Rainproof – is blij met de komst van het Regenwachtstation:
“Op deze manier betrek je echt de bewoners en ondernemers bij het zoeken naar oplossingen om de buurt rainproof te maken.”


Onderzoek Hogeschool van Amsterdam

Linda Hooijer is als onderzoekster aangesloten bij het Regenwachtstation Middenmeer Noord.

Vanuit de Hogeschool van Amsterdam Urban Technology doet zij – in samenwerking met Psychologie voor een Duurzame Stad – onderzoek naar de rol van De Regenwacht in de bewustwording van de buurtbewoners en -ondernemers.
Om dit te kunnen monitoren willen we u vragen een korte online-enquête in te vullen.

Naar de enquête : http://bit.ly/onderzoek_MMN


Buurtactiviteiten en events

De Regenwacht zal de komende maanden actief zijn in de buurt met interventies en aanwezig zijn bij tal van buurtactiviteiten om zoveel mogelijk in contact te komen met de bewoners van de buurt.

Wil je kennismaken met de Regenwacht, horen wat onze plannen zijn en/of ons wil voeden met informatie en ideeën dan gaan we graag met je in gesprek.
Op woensdag 13 en 20 maart houden we de eerste inloopmiddagen  van 12.30 – 16.30 – je kunt ons vinden bij Bar Restaurant 1900 (Hogeweg 48)

Behalve tijdens de inloopmiddagen zullen we de activiteiten en ontwikkelingen delen via onze Facebookpagina http://facebook.com/RWSMiddenmeer website http://regenwacht.nl en diverse lokale (buurt)media.

Voor meer informatie en/of vragen kunt je contact opnemen via info@regenwacht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *